Advertising
Zakumaj.pl

Potrawy wegańskie (2)

  • Jak przyrządzić fasolkę szparagową?

    Czerwiec to czas oczekiwania na świeżą fasolkę szparagową. Wszyscy ci, którzy lubią to warzywo, wiedzą, że jest na co czekać. Idealny dodatek do obiadu, składnik sałatek, niezastąpiona kolacja dla osób na diecie. Pomimo istnienia mrożonej fasolki, zdecydowanie bardziej smakuje świeża, najlepiej prosto z grządki. Poniżej przedstawiamy kilka pomysłów na jej przyrządzenie. Czytaj więcej »

    wixiarz

  • Czego można używać zamiast żelatyny?

    Żelatynę wytwarza się z naturalnego białka (kolagenu) znajdującego się w skórze, chrząstkach i kościach zwierzęcych. Wiele osób z różnych względów wyklucza spożycie tego produktu. Nie jedzą żelatyny oczywiście wegetarianie i weganie. Choroba szalonych krów spowodowała, że wycofano z rynku żelatynę wołową. Mimo że żelatyna wieprzowa nie przenosi chorób prionowych, konsumenci stali się nieufni. Stąd zainteresowanie substancjami, które mogą zastąpić żelatynę. Czy wszystkie są bezpieczne? Przeczytaj o nich w naszym artykule. Czytaj więcej »

    grzes

  • 1
Advertising
Advertising
Popularne tagi
  • fasolka szparagowa
  • gotowanie
  • agar
  • woda
  • fasolka
  • potrawa wegetariańska
  • potrawa obiadowa
  • żel jabłkowy
  • olej
  • obiad
  • olej słonecznikowy
  • kuchnia
  • kulinaria
  • papryka
  • żelatyna
  • czosnek
  • potrawa
  • pomidor
  • lato
  • danie
  • karagen
  • mech irlandzki
  • czerwiec
  • jadłospis
  • zdrowa kuchnia