Advertising
Zakumaj.pl

Śniadanie na zimno (5)

  • Jak przyrządzić groszkowo-miętową pastę śniadaniową?

    Masz już dosyć pasty serowej na śniadanie? Pasta z makreli to również nie to i chcesz odmiany? Nic straconego, jeśli zapoznasz się z poniższym przepisem. Pasta z mięty i groszku nie tylko będzie doskonałą odmianą do kanapek, ale również orzeźwiającym śniadaniem. Czy coś może być lepsze o poranku niż świeży smak mięty w ustach? Nie wahaj się, spróbuj, a pokochasz nowe danie.
    Czytaj więcej »

    madziarka

  • Łatwy sposób na pyszną sałatkę z kurczakiem i selerem

    Sałatka do obiadu, jako przekąska albo jako zdrowa kolacja jest idealna dla zachowania zdrowia oraz dostarczenia ciału niezbędnych witamin. Seler bywa pomijany w kuchni, jednak warto po niego sięgnąć. Jest niedrogi, smaczny i świetnie komponuje się z kurczakiem. Nie wiesz, jak zrobić dobrą sałatkę? Z chęcią podpowiemy. Czytaj więcej »

    marza

  • Dobre sposoby na urozmaicenie drugiego śniadania

    Drugie śniadanie dorośli zabierają do pracy, a dzieci do szkoły. Żeby codziennie nie jeść tego samego, nudnej kanapki z żółtym serem, warto poświęcić przygotowaniu drugiego posiłku w ciągu dnia trochę czasu. Urozmaicone śniadanie sprawi, że nie tylko chętniej się je zje, lecz również przerwa w pracy albo pomiędzy lekcjami będzie przyjemniejsza. Czytaj więcej »

    kasiasopata

  • Kanapka dla malucha – z kurczaczkiem wielkanocnym

    Drugie śniadanie dla dziecka nie musi być nudne. W okresie świat wielkanocnych można znaleźć w nich dużą inspirację i przygotować maluchowi kanapkę w kształcie kurczaczka. Będzie to urozmaicenie codziennego posiłku, po którym dziecko będzie domagało się więcej i więcej. Czytaj więcej »

    piotrcy

  • Przepis na dżem truskawkowy z dodatkiem miodu i cytryny

    Czerwiec to zdecydowanie ulubiony miesiąc wszystkich wielbicieli truskawek. Właśnie wtedy, przez te cztery cudowne tygodnie wstępu do pełnego lata oraz wakacyjnych dni, trwa sezon na te cudowne owoce. Truskawki warto jeść nie tylko dlatego, że są niskokaloryczne oraz bardzo smaczne. Przede wszystkim te owoce, które przecież uprawiamy na masową skalę w Polsce, zawierają w sobie więcej witaminy C niż cytrusy, które importujemy z daleka. Z truskawkami powinny zaprzyjaźnić się także wszystkie osoby, które borykają się z trądzikiem i niedoskonałościami skóry – maseczka z rozgniecionych truskawek korzystnie wpłynie na koloryt cery, a także na jej nawilżenie oraz poprawę elastyczności. Teraz chyba już nikt nie ma wątpliwości, iż truskawki warto spożywać również zimą pod postacią pysznego dżemu. Przepis znajdziesz poniżej.

    Czytaj więcej »

    angi

  • 1
Advertising
Advertising
Popularne tagi
  • przystawka
  • szkoła
  • przygotowanie śniadania
  • pasta groszkowo-miętwa
  • cytryna
  • kulinaria
  • ogórek konserwowy
  • śniadanie
  • przygotowanie kanapki
  • dżem truskawkowy z miodem
  • pomysł na drugie śniadanie
  • warzywa z puszki
  • jedzenie
  • kurczak wielkanocny
  • szynka
  • groszek zielony
  • sałata
  • zioło
  • dżem
  • drób
  • ser
  • sezam
  • pieczywo
  • jadłospis
  • przepis na sałatkę z kurczakiem i selerem