Jak zrobić egzotyczny omlet z tofu?

Jak zrobić egzotyczny omlet z tofu?
Trochę egzotyki można wprowadzić do potraw każdego rodzaju i na każdą porę. Nie tylko obiady i kolacje mogą mieć posmak egzotyki rodem z Azji. To samo dotyczy śniadania. Jeżeli lubi się rozpoczynać dzień ciepłymi potrawami, omlet z tofu będzie idealnym rozwiązaniem. Oto przepis.
Potrzebne składniki spożywcze
Żeby powstało pyszne śniadanie w postaci omletu z dodatkami, niezbędne są następujące składniki spożywcze:
* 5 łyżek mleka sojowego,
* 4 łyżki mąki pszennej,
* 2 łyżki tofu naturalnego,
* 1 łyżka mąki kukurydzianej,
* 1 łyżka cukru,
* 1 łyżka budyniu,
* 1 łyżka soku z cytryny,
* 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia.Krok pierwszy
Tofu przełożyć do miski i zacząć rozgniatać na papkę. Jeżeli ma się z tym trudności, dodać mleko, co ułatwi powstanie papki.
Krok drugi
Dodać cukier, budyń, sok z cytryny, cały czas mieszając składniki. Wystarczy do tego widelec, ewentualnie łyżka, nie trzeba włączać miksera. Następnie stopniowo dodawać oba rodzaje mąki oraz proszek do pieczenia, mieszając, aż uzyska się jednolitą konsystencję, bez grudek.
Krok trzeci
Nasmarować patelnię tłuszczem. Wylać na nią masę i piec omlet tylko z jednej strony, aż cały zetnie się i zarumieni.
Przełożyć omlet na talerz i podawać z ulubionymi dodatkami. Można ponownie wykorzystać tofu, miażdżąc je z dodatkiem jogurtu sojowego, soku z cytryny oraz ulubionych owoców. Smacznego!