Advertising
Zakumaj.pl

Jak przygotować smaczny zielony koktajl z ananasem?

Opiekun artykułu: emis
Jak przygotować smaczny zielony koktajl z ananasem?

Jak przygotować smaczny zielony koktajl z ananasem?

Tropikalny napój to zastrzyk energii oraz zdrowia na dłużej. Doskonały smak przywodzi na myśl wakacyjne klimaty, lecz nie jest to jedyna zaleta napoju z ananasem w roli głównej. Połączenie odpowiednich składników sprawia, że koktajl jest prawdziwą skarbnicą witamin, w tym witamin A i C, które doskonale wpływają na skórę. Regularne popijanie zielonego napoju o egzotycznym smaku sprawi, że niedoskonałości skórne oraz zmarszczki przestaną być problemem.

Advertising
Advertising
  • Jakie składniki są potrzebne?

    Jakie składniki są potrzebne?

    Świeże składniki to podstawa wykonania smacznego koktajlu o intrygującej zielonej barwie. Do jego wykonania potrzebne są:
    * 100 g jarmużu,
    * 330 g ananasa,
    * 1 szklanka mleka kokosowego,
    * 1 szklanka wody.
    Zamiast jarmużu można z powodzeniem użyć swojskiej sałaty, natomiast w przypadku ananasa dobrze sprawdzi się zarówno owoc z puszki, jak i świeży.

  • Krok pierwszy

    Krok pierwszy

    Jarmuż lub inne wybrane zielone warzywo dokładnie umyć. Osuszyć na suszarce albo używając ręcznika papierowego. Plasterki ananasa pokroić na mniejsze cząstki, najlepiej na niewielkie kwadraciki.

  • Krok drugi

    Krok drugi

    Kawałki owocu wrzucić do blendera. Jarmuż lub sałatę palcami porwać na mniejsze części i również wrzucić do pojemnika urządzenia. Dolać mleko kokosowe oraz wodę. Wszystko razem bardzo dokładnie zmiksować. Najlepiej miksować na średnich obrotach, cały czas kontrolując wygląd koktajlu, który powinien być gładki i bardzo zielony.

  • Krok trzeci

    Krok trzeci

    Gotowy koktajl przelać do szklanki. Ozdobić szczyptą zielonej herbaty albo listkami mięty, a następnie popijać.Można również zadbać o większą egzotykę napoju poprzez dodanie do niego pokrojonego banana albo kilku cząstek pomarańczy lub 1 mandarynki. Po zmiksowaniu koktajlu z dodatkowymi owocami nie tylko uzyskuje się bardziej egzotyczny smak, lecz również dodatkowe witaminy. Codziennie warto popijać napój z dodatkowym, odmiennym elementem, aby mieć urozmaicenie smaku.

Popularne tagi
  • szampan
  • suszone kwiaty kasztanowca
  • likier bananowy
  • wampir
  • napój
  • przepis na drinka zmieniającego kolor
  • lody waniliowe
  • migdały
  • mrożone truskawki
  • przepis na domowe piwo
  • mleko
  • przepis na nalewkę
  • cukierki kukułki
  • przepis na koktajl z owsianką
  • oliwa z oliwek
Advertising
Advertising
Advertising
Advertising