Advertising
Zakumaj.pl

Jak przygotować smaczny zielony koktajl z ananasem?

Opiekun artykułu: emis
Jak przygotować smaczny zielony koktajl z ananasem?

Jak przygotować smaczny zielony koktajl z ananasem?

Tropikalny napój to zastrzyk energii oraz zdrowia na dłużej. Doskonały smak przywodzi na myśl wakacyjne klimaty, lecz nie jest to jedyna zaleta napoju z ananasem w roli głównej. Połączenie odpowiednich składników sprawia, że koktajl jest prawdziwą skarbnicą witamin, w tym witamin A i C, które doskonale wpływają na skórę. Regularne popijanie zielonego napoju o egzotycznym smaku sprawi, że niedoskonałości skórne oraz zmarszczki przestaną być problemem.

Advertising
Advertising
  • Jakie składniki są potrzebne?

    Jakie składniki są potrzebne?

    Świeże składniki to podstawa wykonania smacznego koktajlu o intrygującej zielonej barwie. Do jego wykonania potrzebne są:
    * 100 g jarmużu,
    * 330 g ananasa,
    * 1 szklanka mleka kokosowego,
    * 1 szklanka wody.
    Zamiast jarmużu można z powodzeniem użyć swojskiej sałaty, natomiast w przypadku ananasa dobrze sprawdzi się zarówno owoc z puszki, jak i świeży.

  • Krok pierwszy

    Krok pierwszy

    Jarmuż lub inne wybrane zielone warzywo dokładnie umyć. Osuszyć na suszarce albo używając ręcznika papierowego. Plasterki ananasa pokroić na mniejsze cząstki, najlepiej na niewielkie kwadraciki.

  • Krok drugi

    Krok drugi

    Kawałki owocu wrzucić do blendera. Jarmuż lub sałatę palcami porwać na mniejsze części i również wrzucić do pojemnika urządzenia. Dolać mleko kokosowe oraz wodę. Wszystko razem bardzo dokładnie zmiksować. Najlepiej miksować na średnich obrotach, cały czas kontrolując wygląd koktajlu, który powinien być gładki i bardzo zielony.

  • Krok trzeci

    Krok trzeci

    Gotowy koktajl przelać do szklanki. Ozdobić szczyptą zielonej herbaty albo listkami mięty, a następnie popijać.Można również zadbać o większą egzotykę napoju poprzez dodanie do niego pokrojonego banana albo kilku cząstek pomarańczy lub 1 mandarynki. Po zmiksowaniu koktajlu z dodatkowymi owocami nie tylko uzyskuje się bardziej egzotyczny smak, lecz również dodatkowe witaminy. Codziennie warto popijać napój z dodatkowym, odmiennym elementem, aby mieć urozmaicenie smaku.

Popularne tagi
  • drink arbuzowy
  • wino
  • nalewka ze śliwek
  • czekolada mleczna
  • koktajl owocowo-szpinakowy
  • wódka.
  • przepis na blue lagoon
  • kiszonki
  • mai tai arbuzowe
  • koktajle energetyczne
  • wódka truskawkowo-malinowa
  • przepis na malibu bay breeze
  • kakao gorzkie
  • żelki nietoperze
  • rum
Advertising
Advertising
Advertising
Advertising