Jak zrobić dobrą piwną Margaritę?
Jak zrobić dobrą piwną Margaritę?
Margarita jest jednym z najpopularniejszych drinków, który szczególnie doceniają kobiety. Zazwyczaj nie wiąże się tego drinku z piwem, choć jak się okazuje można, gdyż piwna wersja Margarity potrafi być tak samo smaczna, jak oryginalna. Dla osób, które cenią sobie smak dobrego piwa, podajemy prosty i sprawdzony przepis na wyjątkowy napój.
Potrzebne składniki spożywcze
Żeby przyrządzić smacznego drinka, niezbędne jest przygotowanie odpowiednich składników, wśród których szczególnie potrzebne są:
* 30 ml wody,
* 30 ml tequili,
* 30 ml piwa,
* 1 puszka lemoniady,
* 1 limonka,
* kostki lodu.
Krok pierwszy
Limonkę dokładnie sparzyć wrzątkiem, żeby pozbyć się ze skórki ewentualnych zanieczyszczeń. Pokroić na plasterki, nie przekraczające 0,5 cm. Po pokrojeniu odstawić na bok i przygotować duży dzbanek.
Krok drugi
Do przygotowanego, czystego dzbanka wlać po kolei – tequilę, piwo, lemoniadę, wodę. Bardzo dokładnie wymieszać całość, tworząc jednolity napój. Dobrze, aby dzbanek był przezroczysty, wtedy kolor napoju będzie widoczny, co spowoduje, że będzie niezwykle zachęcający dla każdego gościa.
Krok trzeci
Dokładnie wymieszać wszystkie płynne składniki, aby tworzyły jednolitą konsystencję. Do tak przygotowanej Margarity wrzucić dowolną ilość kostek lodu, które schłodzą ją dodatkowo. Pokrojoną limonkę również wrzucić do dzbanka albo ozdobić plasterkiem każdy z kieliszków, który będzie służył do podawania napoju. Aby jeszcze bardziej poprawić wygląd drinka, można brzegi kieliszków ozdobić cukrem.
Margarita stworzona na bazie piwa jest idealnym napojem zarówno na przyjęcie, jak i na ciepłe, letnie dni, kiedy piwo bardzo dobrze chłodzi.