Advertising
Zakumaj.pl

Smaczne roladki z ogórkiem i fetą na przystawkę

Opiekun artykułu: rolandku
Smaczne roladki z ogórkiem i fetą na przystawkę

Smaczne roladki z ogórkiem i fetą na przystawkę

Smaczna i odświeżająca przystawka to wstęp do udanego przyjęcia w gronie lubianych osób. Powinna być dostatecznie lekka, żeby nie spowodować przejedzenia się przed głównym posiłkiem, a jednocześnie zaostrzać apetyt. Roladki z ogórka spełniają oba zadania.

Advertising
Advertising
  • Niezbędne składniki spożywcze

    Niezbędne składniki spożywcze

    Dobre, świeże składniki są niezbędne, aby stworzyć przekąskę. Wśród zakupionych produktów muszą znaleźć się:
    * 1 ogórek długi,
    * 1 ząbek czosnku,
    * 2 łyżki kwaśnej śmietany,
    * 100 g sera feta,
    * 1/2 łyżeczki natki pietruszki,
    * 1/2 łyżeczki kolendry,
    * papryczka chili,
    * pieprz.

  • Krok pierwszy

    Krok pierwszy

    Ogórka dokładnie umyć. Pokroić wzdłuż, na długie plastry. Można użyć również szatkownicy, żeby mieć pewność, że plasterki będą miały identyczną grubość.

  • Krok drugi

    Krok drugi

    Ser przełożyć do miski. Rozgnieść widelcem i dodać śmietanę, ponownie wymieszać, tworząc papkę. Doprawić ją przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pietruszką, kolendrą oraz pokrojonym drobno chili. Przed dodaniem chili najlepiej rozciąć je na pół, pozbyć się pestek i dopiero wtedy posiekać. W przeciwnym razie masa serowa będzie za ostra.

  • Krok trzeci

    Krok trzeci

    Niewielką ilość masy serowej nanieść na końcówkę każdego plasterka ogórka. Owijać warzywo wokół masy, tworząc zieloną roladkę. Żeby utrzymać ładny kształt, warto przebić roladkę wykałaczką.Przystawki układać na talerzu. Przed podaniem można włożyć je na 5 – 10 minut do lodówki. Smacznego!

Popularne tagi
  • ciastka na halloween
  • oryginalna przystawka
  • upał
  • liść laurowy
  • roladki
  • mrożone produkty
  • lody
  • pieczenie pasztetu
  • chipsy z jarmużu
  • dodatek
  • sos majonezowy
  • skórka kandyzowana
  • kuchnia tajska
  • sposób na domowe ciasto francuskie
  • skórka z cytryny
Advertising
Advertising
Advertising
Advertising